Merhaba Değerli Okuyucular,
Büyük süreçlerin sonunda kurduğum Çizgili Defter’e ilk notlarımı yazabilmenin mutluluğunu anlatamam.
Ve bu çerçevede ilk yazımı yerli çizgi roman sektörünü yeniden kalkındırabilecek projelerden Zahiri Yayıncılık’tan Karanlık İstila’ya ayırıyorum. Karanlık İstila çizgi roman serisi Hamdullah Şahin ve Ayhan Hayrula ikilisinin elinden çıkan nefis bir eser diyebilirim.
Serinin yayın yönetmenliğini Emre Çıldır, grup editörlüğünü Emrah Çıldır, editörlüğünü ise Can Sungur üstlenmekte. Serinin her sayı için değişmekle birlikte pek çok varyant kapağı mevcut. Bu kapaklar ise yerli-yabancı profesyonel ve amatör sanatçılar tarafından tasarlanmakta. Dolayısıyla önümüze kolektif ve bu derecede kaliteli bir iş çıkıyor.

Hikayenin ana karakterlerini kısaca tanıyalım:
Teşhup: Hatti’nin Fırtına ve Gökyüzü Tanrısı, Tanrıların Kralı
Istanu: Hatti’nin Güneş ve Adalet Tanrısı
Nergal: Hatti’nin Kılıç Tanrısı ve Istanu’nun yardımcısı
Gizemli Avcı: Her iki dünyanın büyülerini yapabilen gizemli kişi
Henüz kendisi hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız ancak şaman maskesi takan Gizemli Avcı, insanların ruhlarıyla beslenen Hitit Tanrıları’nı bilinmeyen bir sebepten dolayı hedef almaya başlar. Bu topluluğun başındaki Büyük Tanrı Teşhup ise iki dünyanın hakimi olmayı istemektedir. Bu noktada dünyalar tanımına dair yeterli bilgimiz yok. Teşhup önünde bir engel olarak gördüğü Gizemli Avcı’yı bulması için Istanu ve Nergal’i görevlendirir.

Bu sırada yer altındaki başka bir topluluk da bu gizemli kişinin varlığını sorgulamaya başlar. Buradaki konuşmadan öğrendiğimiz kadarıyla bir savaş yaklaşmaktadır ve bu savaş Teşhup ile yer altındakiler arasında olacaktır.
Nitekim şu anda aralarında ayrıntılarının bilinmediği gizli bir barış vardır. Dolayısıyla bu topluluk Iluna isimli kişinin Gizemli Avcı’yı izlemesine ve gerekirse çıkacak bir olaya müdahale etmesine karar verir.

Istanu ve Nergal ise hiç vakit kaybetmeden Gizemli Avcı’yı aramaya koyulurlar lakin onu bulduklarını düşündükleri yerde tuzağa düşmüşlerdir. Melez olduğunu bildiğimiz ama anlamı hakkında bir bilgi sahibi olmadığımız Gizemli Avcı, bir Tanrı’yı kurban etmiş ve bu vesile ile iblisi dünyaya çağırmıştır.

Bu iblisin çevresindeki enerji ile beslenmesi gerekmektedir ve tam bu anda iki kadim Tanrı iblisi beslemek için hazır da beklemektedir.

İblis, Istanu ve Nergal’e var gücüyle saldıradursun kahramanımız Gizemli Avcı ortaya çıkıverir. Istanu ile birebir çarpışır.
İki güçlü varlığın çarpışması sırasında oluşan enerji ile Gizemli Avcı bulunduğu binadan aşağı doğru savrulur.

Uyandığında ise Iluna’nın onu kurtardığını görürüz. Gizemli Avcı’nın son sözleri ise şu olur:
Ben o insanlar için ölmeyi göze aldım ve her zaman almaya hazırım!
Gizemli Avcı, Karanlık İstila #3 – Hamdullah Şahin, Ayhan Hayrula
Istanu ve Nergal ise Gizemli Avcı’yı yakalamak için yeni hazırlıklar yapmaktadırlar…

Hikayeyi kabaca anlattığıma göre kişisel değerlendirmelerime yer vermek istiyorum: İlk sayıda evrenin ve ana karakterlerin tanıtımını yapıldığını göz önünde bulundurduğumuzda ikinci ve üçüncü sayılar bir arada değerlendirildiğinde hikayenin tempo kazandığını söyleyebilirim. Hikayeyi genellikle ana karakterimiz olan Gizemli Avcı’nın gözünden görüyoruz, aynı zamanda ise evrenin geri kalanında olan biteni okuyucu tek başına kavrama şansına da sahip. Gizemli Avcı’nın az çok motivasyonunu anlamak mümkün. Kendisi Hitit Tanrıları’nın aktif olduğu bir evrende insanları oldukça önemseyen bir kişiliğe sahip ve bu doğrultuda düşman gördüklerini hedef almaktan hiç çekinmiyor. Ancak bu faaliyetlerinin arka planında kişisel bir konunun işleneceğini seziyorum. Ayrıca tanrıların evrendeki işlevleri ile ilgili ortada bir gizem var. Bu gizem her ne kadar fazlasıyla konuşulmasa da her işlendiği panelde merak hissini uyandırıyor.

Bununla birlikte genel olarak geliştirilmesi gereken bir nokta olduğunu vurgulamakta sakınca görmüyorum: Hikayenin henüz üç sayısı yayımlansa da geri kalan sayılarda da mitoloji-aksiyon tabanlı bir çizgiden devam edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu noktadaki tavsiyem kahraman ya da kötü adam olması hiç fark etmeyecek biçimde ana karakterlerin düşünce yapılarının, kendilerini haklı bulma motivasyonlarının detaylıca işlenmesi ve karakterlere derinlik kazandırılması düşüncesindeyim. Zahiri’den öğrendiğim bilgi doğrultusunda hikayenin ilk beş sayısının ardından çıkacak one-shot’larla [ilk hikaye örgüsünde – story arc’ta] bunun gerçekleştirilebileceğini ön görüyorum.
Her karakter için bir one-shot çıkacak ve yine sürpriz isimlerle dükkan varyantları çalışacağız.
Emre Çıldır, Zahiri Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni
Ayrıca yerli çizgi roman üretiminin çizgi romana yıllarını vermiş yayıncıların süzgecinden geçerek okuyuca ulaşmasını da gelecek kuşak yazarların etkilenmesi sonucu gelişecek çizgi roman endüstrisinin temellerinin atılması olarak görüyorum.
Son olarak serinin dördüncü ve beşinci sayılarının da bir arada baskıya gireceğini hatırlatıyor ve hikayenin gidebildiği kadar devam edeceği bilgisini paylaşıyorum.
Esen kalın!